Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πάντα στην κερκίδα

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2016 17:35

 
Πάντα στην κερκίδα

 

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Σε επιστολή αναγνώστη σας διαβάσαμε πρόσφατα απόψεις που θα θέλαμε να μην μείνουν αναπάντητες.

Οι διαφορετικές απόψεις στη δημοκρατία μας είναι σαφώς σεβαστές αρκεί να τεκμηριώνονται ιστορικά. Για την αδιαμφισβήτητη παρουσία της γυναίκας σε αθλητικές δραστηριότητες κατά την αρχαιότητα έχουν μιλήσει και γράψει ερευνητές ιστορικοί από παλιά. Π.χ. γυναικείοι ολυμπιακοί αγώνες προς τιμήν της Ήρας (Νέμεα κ.λπ.) σε όλο τον ελλαδικό κόσμο. Κάθε ενδιαφερόμενος ας αναζητήσει τη γνώση όπου δει. Εμείς δεν είμαστε ειδικοί, εμείς αρκούμαστε να μιλήσουμε για το σήμερα.

Σε μια εποχή που η γυναίκα βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο των επιστημών, της πολιτικής, των τεχνών με μία λέξη σε όλα τα έργα του ανθρώπινου πολιτισμού, η παρουσία της στον αθλητισμό είτε ως αθλήτριας είτε ως φιλάθλου θα έπρεπε να χαιρετίζεται μόνο ως επίτευγμα. Οι Λαρισαίες αισθανόμαστε το μεγαλείο της ΑΕΛ να μας τυλίγει τόσο στις δύσκολες όσο και στις μεγάλες στιγμές των επιτυχιών της. Ως μητέρες, σύζυγοι, αδελφές, φίλες, συμπάσχουμε στις αποτυχίες και τις στηρίζουμε, αντέχουμε στα σφάλματα και τα υπομένουμε, αλλά κυρίως ενθαρρύνουμε τα σωστά βήματα και καμαρώνουμε με κάθε νίκη.

Εμπνεόμαστε και εμπνέουμε, αγωνιζόμαστε για να διατηρείται στην κερκίδα ό,τι πιο όμορφο και αγνό χρειάζεται ο αθλητισμός σήμερα. Οι πιο μεγάλες από εμάς μεγαλώσαμε με ιστορίες ενός αγνού ποδοσφαίρου και είναι αυτό για το οποίο με ζήλο μιλάμε στα παιδιά μας σήμερα.

Η ΑΕΛ, η τοπική μας ομάδα, είναι για μας κομμάτι της ζωής μας, οικογένεια, ένας προσωπικός μύθος. Οποιαδήποτε ανιστόρητη, δηκτική, οπισθοδρομική φωνή που καλλιεργεί συνειδητά ή ασυνείδητα τον αρνητισμό, τις οποιεσδήποτε διακρίσεις ή τη μισαλλοδοξία δεν μας βρίσκει σύμφωνες. Γιατί στην οικογένεια της ΑΕΛ δεν είχε ποτέ θέση το μίσος και οι διαχωρισμοί παρά μόνο η αγάπη, το κοινό όραμα και το καμάρι της ομάδας μας. Οι Βυσσινί Αμαζόνες θα είναι πάντα στην κερκίδα με διακριτικό αλλά και «διακριτό» ρόλο.

Με εκτίμηση Δ.Σ.

Σ.Φ. Γυναικών ΑΕΛ

Βυσσινί Αμαζόνες Λάρισας

 
 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.